img
Wall Street opent rustig voor lang paasweekend

Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen. Na een sterk eerste kwartaal kwamen de belangrijkste beursgraadmeters in New York donderdag amper van hun plek. Daarmee kunnen beleggers even pauze nemen, want op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

De brede S&P 500 zette donderdag nog wel een recordniveau op de koersenborden. Over het eerste kwartaal van dit jaar ging de graadmeter met de vijfhonderd grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten met ongeveer 10 procent omhoog. De index sloot met een winst van 0,1 procent op 5254,35 punten.

De Dow-Jonesindex liet een plus zien van 0,1 procent op 39.807,37 punten. De Dow is in de eerste drie maanden van dit jaar met zo’n 5,5 procent gestegen. De Nasdaq eindigde juist 0,1 procent lager op 16.379,46 punten. De technologiebeurs tekende in het eerste kwartaal een stijging van meer dan 7 procent op.

De flinke winsten in het eerste kwartaal als geheel zijn deels te danken aan het grote enthousiasme over alles wat met AI te maken heeft. Daardoor is met name chipconcern Nvidia flink in waarde gestegen. Het bedrijf zag zijn aandelenkoers stijgen door het positieve sentiment rondom kunstmatige intelligentie en gerelateerde technologieën.

Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen, na een sterk eerste kwartaal. De belangrijkste beursgraadmeters in New York kwamen donderdag amper van hun plek, waardoor beleggers even pauze kunnen nemen voor het paasweekend.
Net binnen
Volg ons
Advertentie