img
Conducteur geschopt en van trap geduwd in treinincident

Een groep jongeren heeft zaterdagavond een conducteur van de NS mishandeld in een trein. De vakbond VVMC meldt dat de conducteur onder meer van de trap is geduwd. De politie bevestigt dat het incident heeft plaatsgevonden tussen Delft en Den Haag HS. Eén minderjarige verdachte is aangehouden en zit nog vast. De mishandeling vond plaats rond 22.30 uur.

Volgens de VVMC is de conducteur geschopt, geslagen en met grof geweld van de trap geduwd. Ze is behandeld in het ziekenhuis en zit nu in het gips, aldus een woordvoerster. De conducteur was samen met een collega achter een groep van zes à acht jongens aan in een dubbeldekstrein. De collega ging daarbij onderlangs en het slachtoffer bovenlangs, waar ze vervolgens van de trap werd geduwd en mishandeld.

Ook een machinist kreeg volgens de VVMC klappen tijdens het incident. De vakbond heeft contact gehad met de directie van NS over het voorval en benadrukt dat er meer middelen nodig zijn om agressie tegen te gaan. Uit recente enquêtes onder leden is gebleken dat agressie richting spoorpersoneel fors is toegenomen in de afgelopen jaren.

De NS heeft samen met vakbonden al eerder signalen afgegeven aan de politiek over dit probleem, maar er is nog geen passende oplossing gevonden. Agressie tegen spoorpersoneel moet worden aangepakt om ervoor te zorgen dat zij veilig hun werk kunnen doen.

Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren, waarbij ze onder meer van de trap werd geduwd. Een minderjarige verdachte is aangehouden en zit nog vast, en de vakbond VVMC benadrukt dat agressie richting spoorpersoneel de laatste jaren fors is toegenomen.
Net binnen
Volg ons
Advertentie