img
Brand in Rotterdam laait overnieuw op: brandweer schaalt op naar GRIP 2

Een brand die gister uitbrak is vannacht weer opgelaaid, de brandweer kreeg hier melding van gisteravond, toen de brandweer erheen ging was het al duidelijk dat de brand zich al aardig aan het ontwikkelen was. Voordat dat gebeurde was deze brand ookal gaande, de bedrijfsbrandweer die zal het incident overnemen en nacontroleren dat meldde de Veiligheidsregio op rijnmondveilig.nl. Iets voor 23:08 werd alweer melding gemaakt dat er spraken was van een nieuwe brand, In de vroege uren van vanochtend laaide een brand op die de vorige dag was begonnen. De brandweer had gisteravond al een melding ontvangen en bij aankomst werd al snel duidelijk dat de brand zich snel ontwikkelde. De brand was eigenlijk al eerder begonnen voordat deze weer oplaaide. De bedrijfsbrandweer nam het incident over en voerde een grondige controle uit, zoals gemeld door de Veiligheidsregio op rijnmondveilig.nl.

Rond 23:08 uur werd opnieuw melding gemaakt van een brandincident. Ter plaatse bleek dat de brand was heropgelaaid, en het bleek een uitdagende operatie te zijn voor de hulpdiensten. Vanwege de complexiteit van de brand werden schuimblusvoertuigen ingezet, die in staat zijn om op grotere afstanden te blussen en een effectievere branddekking te bieden.ter plaatsen bleek dat er spraken was van de brand dat die weer was opgelaaid en dat dit geen makkelijke klus werd.

Een brand die gisteren begon, laaide vannacht opnieuw op. De brandweer reageerde snel, en de bedrijfsbrandweer nam het over voor inspectie. In de vroege ochtenduren werd opnieuw melding gemaakt van de brand, wat leidde tot een grootschalige reactie. Schuimblusvoertuigen werden ingezet om op afstand te blussen vanwege de complexiteit van de situatie. De rook en hinderlijke geur leidden tot opschaling naar GRIP 1 en later naar GRIP 2, terwijl mensen gezondheidsklachten meldden. Een blusboot werd gebruikt om het gebouw nat te houden. Momenteel wordt overwogen een kraan in te zetten ter ondersteuning van de bluswerkzaamheden.

Vanwege de intense rookontwikkeling en onaangename geur in de omgeving, heeft de brandweer snel de situatie geëvalueerd en opgeschaald naar GRIP 1 en Grote Brand. Rond 02:46 uur vanochtend werd de situatie verder opgeschaald naar GRIP 2 om een beter overzicht te krijgen van de ontwikkelingen ter plaatse. De brandweer merkte op dat er al veel meldingen binnenkwamen van mensen met klachten, wat leidde tot een verhoogde alertheid van de hulpdiensten.

Een blusboot van de brandweer werd ingezet om een aanzienlijk deel van het gebouw nat te maken, om te voorkomen dat het vuur snel zou overslaan. Daarnaast wordt momenteel overlegd over de mogelijkheid om een kraan in te zetten ter ondersteuning van de bluswerkzaamheden bij deze brand.Tags: Botlek

Net binnen