img
Volkswagen boekt recordverkopen in 2023

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen, wat een stijging van 12 procent betekent vergeleken met een jaar eerder. In 2022 had Volkswagen nog last van tekorten aan onderdelen zoals chips, waardoor de productie werd verstoord, maar die tekorten zijn nu voorbij. Volgens het bedrijf namen in alle regio's de verkopen toe, met name in Europa en Noord-Amerika. De verkoop van elektrische auto's steeg met 35 procent tot 771.000 stuks. De omzet van de gehele groep klom met 15 procent tot meer dan 322 miljard euro, mede dankzij hogere verkoopprijzen.

Volkswagen verwacht voor dit jaar een omzetgroei van hooguit 5 procent en wijst daarbij onder meer op de onzekere economie en toenemende concurrentie. Het concern zal op 13 maart de volledige jaarcijfers bekendmaken. Naast Volkswagen voert het bedrijf ook merken als Skoda, Porsche, Audi en Seat en truckmerken MAN en Scania.

Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen wereldwijd met 12 procent verhoogd, wat resulteerde in een omzetstijging van 15 procent tot meer dan 322 miljard euro. De verkoop van elektrische autos steeg met 35 procent en het bedrijf verwacht voor dit jaar een omzetgroei van hooguit 5 procent, vanwege de onzekere economie en toenemende concurrentie.Tags: Volkswagen

Net binnen
Volg ons
Advertentie