img
Vervroegd vaccin tegen mazelen voor baby's op kinderopvang

De GGD Brabant-Zuidoost biedt ouders van jonge kinderen die naar één kinderdagverblijf in de regio gaan de mogelijkheid om hun kind vervroegd te laten vaccineren tegen mazelen. Normaal gesproken krijgen kinderen pas met 14 maanden de prik die beschermt tegen bof, mazelen en rodehond (BMR). Vanwege de lokale mazelenuitbraak in Eindhoven en omgeving mogen baby’s op de bewuste kinderopvanglocatie nu al vanaf 6 maanden worden gevaccineerd.

Ook oudere kinderen op dat kinderdagverblijf, die eerder geen BMR-prik gehad hebben, krijgen de mogelijkheid om deze alsnog te nemen. De GGD heeft ervoor gekozen om details over de locatie niet bekend te maken. Het gebruikelijke vaccinatiemoment van 14 maanden is niet willekeurig gekozen: uit onderzoek is bekend dat vroeger vaccineren een iets minder goede bescherming biedt op de langere termijn.

Echter, in deze specifieke situatie wegen de voordelen van een vroegtijdige bescherming op tegen de nadelen, concludeert de GGD. De afgelopen weken zijn in het gebied 44 besmettingen gemeld, vooral onder jonge kinderen. Op andere plekken in Brabant en Limburg hebben dit jaar ook al enkele mensen het virus opgelopen, waarmee de teller landelijk boven de vijftig staat.

GGD Brabant-Zuidoost biedt ouders van jonge kinderen op een kinderdagverblijf in de regio de mogelijkheid om hun kind vervroegd te laten vaccineren tegen mazelen vanaf 6 maanden, vanwege een lokale uitbraak. Ook oudere kinderen op het kinderdagverblijf die nog geen BMR-prik hebben gehad, kunnen deze alsnog nemen.
Net binnen