img
Verstappen zegeviert in slotrace in Abu Dhabi, Mercedes pakt tweede plek bij constructeurs

Max Verstappen heeft ook de allerlaatste race van het seizoen, de F1 Grand Prix van Abu Dhabi, op zijn naam weten te zetten. Hij finishte voor teamgenoot Sergio Pérez en Ferrari-coureur Charles Leclerc. De tweede plaats in het constructeurskampioenschap ging naar Mercedes.

Verstappen begon de race op het Yas Marina Circuit vanaf pole position en kende een goede start. Dat gold echter ook voor Leclerc, die vanaf de tweede startplek bijzonder goed wegkwam en wist aan te haken bij de Red Bull. Leclerc probeerde het wel, maar wist niet aan Verstappen voorbij te gaan. Pérez verloor bij de start plekken aan Gasly en Hamilton, al maakte hij de schade ten opzichte van de Mercedes al snel weer ongedaan. Vervolgens ontstond er een hard gevecht tussen Piastri en Russell, met als inzet de vierde plaats. Deze strijd werd uiteindelijk beëindigd in het voordeel van de Mercedes. Verstappen had inmiddels een gaatje van anderhalve seconde richting Leclerc, maar wist deze in de beginfase niet verder uit te bouwen.

Verstappen zegeviert in slotrace in Abu Dhabi, Mercedes pakt tweede plek bij constructeurs

In de laatste fase van de wedstrijd werden zowel Verstappen als Pérez naar binnen geroepen voor hun tweede stop. Verstappen bleef echter ruimschoots voor Leclerc en Pérez kwam op plek zes terug de baan op, achter Tsunoda. De Mexicaan hoopte stiekem nog richting de podiumplaatsen te kunnen rijden. Het leverde een akkefietje op met Norris, met wie hij in aanraking kwam tijdens een gevecht om de vierde plek. Beide heren wezen elkaar aan als schulige, maar konden hun weg wel vervolgen. In de laatste tien ronden moest Pérez nog vier seconden goedmaken op Russell om naar het podium te rijden.

érez slaagde er uiteindelijk in Russell te passeren, maar kreeg wel een vijf seconden tijdstraf aan zn broek, waardoor ie een gat moest trekken in de absolute slotfase. En dat gat van vijf seconden was ook cruciaal voor Russell, in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap met Ferrari. Het was daardoor op meerdere fronten een spannende eindfase van de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.Tags: Formule1

Net binnen