img
Turkije grijpt in tegen Meta's marktmisbruik

De Turkse mededingingsautoriteit heeft aangekondigd dat zij maatregelen zal nemen tegen Meta Platforms om te voorkomen dat het Amerikaanse techbedrijf gebruikersgegevens uitwisselt tussen de sociale media-apps Instagram en Threads. Volgens de autoriteit misbruikt Meta zijn dominante positie op de markt. Het onderzoek naar moederbedrijf Facebook begon in december vorig jaar, nadat werd beweerd dat Meta het Turkse mededingingsrecht had overtreden door accounts van Instagram en Threads aan elkaar te koppelen. De autoriteit heeft verklaard dat de maatregelen van kracht zullen blijven totdat het onderzoek is afgerond.

In de Europese Unie hebben gebruikers al de mogelijkheid om hun Meta-accounts los te koppelen, wat een voorwaarde was van de Europese Commissie voor de lancering van Threads. Het is nog niet duidelijk of Meta dezelfde optie aan Turkse gebruikers zal bieden.

De Turkse mededingingswaakhond heeft maatregelen aangekondigd tegen Meta Platforms vanwege het uitwisselen van gebruikersdata tussen Instagram en Threads. Het onderzoek naar mogelijke overtredingen van het mededingingsrecht loopt nog, maar de maatregelen blijven van kracht tot het onderzoek is afgerond. In de EU kunnen gebruikers al hun Meta-accounts loskoppelen, maar of dit ook voor Turkse gebruikers zal gelden is nog onduidelijk.
Net binnen
Volg ons
Advertentie