img
Slechts drie tennispartijen gespeeld in Rosmalen door overvloedige regenval

Op de eerste dag van het grastoernooi in Rosmalen zijn door langdurige regenval slechts drie tennispartijen afgerond, een bij de heren en twee bij de vrouwen. Luca Nardi, Donna Vekic en Greet Minnen plaatsten zich voor de tweede ronde. De wedstrijd van Nederlander Tim van Rijthoven tegen Zizou Bergs werd na de eerste set gestaakt. De Belg won die set met 6-4. De toernooiorganisatie liet niet veel later weten dat er op maandag niet meer zou worden gespeeld. Dinsdag om 11.00 uur wordt er weer getennist. Van Rijthoven, winnaar in 2022, maakt in Rosmalen zijn rentree na bijna anderhalf jaar blessureleed.

In het vrouwentoernooi werd de partij van de Nederlandse Suzan Lamens tegen de Amerikaanse Bernarda Pera in de derde set afgebroken. Op dat moment stond het 3-2 in het voordeel van Lamens, die de eerste set met 4-6 had verloren, maar de tweede met 6-2 naar zich toe had getrokken. De 24-jarige Lamens, de nummer 140 van de wereld, kreeg een wildcard voor het toernooi in Rosmalen. Ze won in april een WTA-toernooi in het Portugese Oeiras.

De regen zorgde ervoor dat er maar weinig wedstrijden konden worden gespeeld op de eerste dag van het grastoernooi in Rosmalen. Slechts drie tennispartijen werden afgerond, waarvan één bij de heren en twee bij de vrouwen. Luca Nardi, Donna Vekic en Greet Minnen wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde.

De wedstrijd tussen Tim van Rijthoven en Zizou Bergs werd gestaakt na de eerste set, die werd gewonnen door Bergs met 6-4. De toernooiorganisatie besloot om op maandag geen verdere wedstrijden meer te spelen vanwege het slechte weer.

Dinsdag om 11.00 uur staat er weer tennis op het programma in Rosmalen. Voor Van Rijthoven is dit toernooi extra speciaal omdat hij na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree maakt.

In het vrouwentoernooi werd ook een spannende match onderbroken: Suzan Lamens stond met 3-2 voor tegen Bernarda Pera in de derde set toen het spel stilgelegd moest worden. Lamens had daarvoor de eerste set verloren met 4-6 maar kwam sterk terug met een overwinning van 6-2 in de tweede set.

Lamens kreeg een wildcard voor dit toernooi en heeft laten zien dat ze deze terecht heeft gekregen door eerder dit jaar een WTA-toernooi te winnen in Oeiras, Portugal.

Door langdurige regenval werden op de eerste dag van het grastoernooi in Rosmalen slechts drie tennispartijen afgerond, waarbij Luca Nardi, Donna Vekic en Greet Minnen zich plaatsten voor de tweede ronde. De wedstrijd van Nederlander Tim van Rijthoven werd na de eerste set gestaakt en de toernooiorganisatie besloot dat er maandag niet meer gespeeld zou worden, met hervatting van de wedstrijden op dinsdag om 11.00 uur.
Net binnen