img
Sainz pak pole op Singapore, Beide Red Bulls buiten de top 10

Carlos Sainz wist zijn 2e pole te pakken op het Marina Bay Circuit in Singapore.
Het zal de boeken in gaan als zijn 2e pole na de zomerstop van dit jaar.
En dat is uniek in een seizoen waarin Red Bull met name domineert.

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lando Norris, Fernando Alonso & George Russel konden door de slechte prestaties van RB allemaal weer meevechten voor de pole. het was een spannend spektakel omdat beide Red Bull coureurs niet tot de pace beschikte om de kwalificatie af te ronden en Q3 te bereiken, Daardoor kon het gevecht om de pole beginnen waar Carlos Sainz aan het langste eind trok. Russel zal de eerste startrij compleet maken vanmiddag.

Sainz pakt pole in Singapore en beide Red Bulls niet door naar Q3, Haas presteert optimaal

De lichten gaan vanmiddag Nederlandse tijd 14:00 uit. Daarbij start Max verstappen op de 11e plek en zijn teamgenoot Sergio Perez mag de start vanaf de 13e plek meemaken. Wat de coureurs er van zullen bakken is de vraag. Het Oostenrijkse renstal zal afgelopen zaterdag snel vergeten.

Volgens beide coureurs had de auto geen grip en verliep het gas geven en remmen niet altijd soepel. Red Bull wist al dat dit niet het circuit is waar hun op hun sterkst zijn. Maar toch probeerde ze het wat niet gelukt is. Tijdens alle trainingen hebben de heren aan hun setup gewerkt om zo de beste balans in de auto te krijgen.

Echter zonder succes, Volgens Verstappen is de auto alleen maar slechter geworden na vrije training 3 richting de kwalificatie. Wat hij verwacht van de race vandaag is simpel. Niet veel, Je kan toch niet veel inhalen aldus de Nederlander. Ook heeft de wagen niet de setup om richting die top 3 te rijden. Vanmiddag zullen we weten wat Red Bull nog uit de kast kan halen om maximaal te presteren.

Volg al u formule 1 nieuws op VandaagDirect dus ook vanmiddagTags: Formule 1

Net binnen