img
Rutte geschokt door beelden aanslag Moskou: hartverscheurend.

Minister-president Mark Rutte heeft met grote afschuw gereageerd op de bloedige aanslag die vrijdag plaatsvond in een concertzaal in Moskou. De beelden van de aanval die is opgeëist door Islamitische Staat hebben hem diep geraakt, zo liet hij weten in een bericht op X. Meer dan zestig mensen hebben het leven verloren bij deze verschrikkelijke schietpartij. Rutte gaf aan dat zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers, hun nabestaanden en het Russische volk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had al eerder laten weten geschokt te zijn door wat er is gebeurd in de Russische hoofdstad. D66-Kamerlid Jan Paternotte merkt op dat er nog weinig reacties zijn gekomen op de aanslag in Moskou. Hij denkt dat mensen misschien ongemak voelen, omdat de oorlog in Oekraïne dagelijks vele levens eist. Toch benadrukt hij dat terreur altijd veroordeeld moet worden, ongeacht de omstandigheden. De burgers die het concert bezochten waren geen onderdeel van een oorlogssituatie en verdienen alle steun en medeleven.

De aanslag heeft wereldwijd veel impact gehad en ook in Nederland wordt er met ontzetting gereageerd op deze tragische gebeurtenis. Het is een herinnering aan de dreiging van terrorisme die overal aanwezig is en waar we gezamenlijk tegen moeten blijven strijden.

Minister-president Mark Rutte heeft met afschuw gereageerd op de bloedige aanslag in een concertzaal in Moskou, waarbij meer dan zestig mensen om het leven zijn gekomen. Hij betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers, hun nabestaanden en het Russische volk, terwijl D66-Kamerlid Jan Paternotte opmerkt dat er weinig reacties zijn op de aanslag vanwege het lopende conflict in Oekraïne.
Net binnen
Volg ons
Advertentie