img
Rotterdam juicht terugkeer Dance Parade in de stad toe

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven dat de Dance Parade mogelijk terug kan keren in de straten van de stad. Op verzoek van de gemeenteraad is er een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van dit massa-evenement. De uitkomst van het onderzoek is positief, zo schrijft het college aan de gemeenteraad. Er is zorgvuldig gekeken naar de mogelijkheden voor een veilige en verantwoorde terugkeer van de Dance Parade. Het bureau dat het onderzoek heeft uitgevoerd, heeft een positieve conclusie getrokken, mede door navraag te doen bij organisatoren van vergelijkbare grootschalige dance-evenementen in het buitenland.

Of de Dance Parade daadwerkelijk terug zal keren, hangt af van de organisatoren. Zij moeten een gedetailleerd plan indienen bij Rotterdam Festivals, de overkoepelende organisatie van grote evenementen in de stad. Het jaarlijkse dansfestijn trok honderdduizenden bezoekers en werd gehouden tussen 1997 en 2010. Door verschillende factoren, waaronder aangescherpt evenementenbeleid, kon de Parade met trucks waarop djs draaiden niet meer plaatsvinden in de stad. Destijds was het het grootste dance-evenement in de Benelux.

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders steunt de terugkeer van de Dance Parade in de stad, na een positief haalbaarheidsonderzoek. De organisatoren moeten nu een plan indienen bij Rotterdam Festivals om het evenement daadwerkelijk te laten plaatsvinden.Festival, Rotterdam, Dance Parade

Net binnen
Volg ons
Advertentie