img
Netflix verbiedt het delen van accounts buiten het huishouden, met extra kosten voor extra profielen

Netflix heeft onlangs aangekondigd dat het delen van accounts met mensen buiten het eigen huishouden niet langer is toegestaan. Deze nieuwe regel heeft tot doel het aantal gebruikers per account te beperken en het delen van inloggegevens te ontmoedigen. Bovendien zal er een extra vergoeding van 4 euro per persoon worden gevraagd voor het toevoegen van extra profielen aan een account. Het doel van deze veranderingen is het beschermen van de inkomsten van Netflix en het bevorderen van een eerlijke bijdrage van alle gebruikers aan de dienst.

Netflix kondigt aan extra kosten in rekening te brengen voor het delen van inloggegevens buiten het eigen huis van gebruikers van het platform.

Voor veel gebruikers was het delen van een Netflix-account een manier om kosten te besparen. Met het verbod op het delen van accounts en de extra kosten voor extra profielen zullen gebruikers nu geconfronteerd worden met hogere uitgaven als ze willen blijven profiteren van de dienst. Hoewel deze maatregelen bedoeld zijn om de inkomsten van Netflix te beschermen, kunnen ze mogelijk leiden tot een afname van het aantal gedeelde accounts en zelfs tot het overstappen naar andere streamingdiensten die nog wel het delen van accounts toestaan. Het is echter nog te vroeg om de volledige impact van deze veranderingen op het aantal abonnees van Netflix te voorspellen.
Net binnen