img
NPO veroordeelt WNL-reactie op affaire-Huisjes en gaat in gesprek

De NPO heeft de reactie van de raad van toezicht van Omroep WNL op de verhalen van (oud-)werknemers over het gedrag van hoofdredacteur Bert Huisjes veroordeeld. Frederieke Leeflang, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, heeft daarom het gesprek aangegaan met de omroep en de raad van toezicht. Dit heeft de NPO donderdag bekendgemaakt. Daarnaast beschuldigt de NPO de raad van toezicht ervan geen effectief bestuur en toezicht te voeren.

Het is zeldzaam dat de raad van bestuur van de NPO op deze manier in gesprek gaat met de toezichthouders van een omroep. De raad reageerde op een artikel in het AD over het vermeende wangedrag van Huisjes door te stellen heel blij met hem te zijn. Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel wangedrag, heeft ook al kritiek geuit op de uitlatingen van de raad van toezicht van WNL.

De NPO veroordeelt de reactie van de raad van toezicht van Omroep WNL op verhalen over het gedrag van hoofdredacteur Bert Huisjes en is daarover in gesprek gegaan. De NPO verwijt de raad van toezicht ook geen effectief bestuur en toezicht te hebben.Tags: NPO

Net binnen
Volg ons
Advertentie