img
Maarten van der Weijden rondt zijn elfstedentriatlon morgen af

Maarten van der Weijden rondt zijn elfstedentriatlon pas definitief af op zondag, terwijl het de bedoeling was dat hij vandaag de finish zou bereiken. Vanwege vermoeidheid is dat doel niet behaald. Op dit moment slaapt Maarten in Dokkum en zal morgenochtend zijn laatste kilometers gaan wandelen. Dit jaar pakt Maarten het extreem aan met eerst 200 kilometer zwemmen, daarna 200 kilometer fietsen en nu is hij bezig met zijn laatste 200 kilometer lopen. Hij moet nog lopen van Dokkum naar de finish die eindigt in Leeuwarden en dan heeft hij in bijna een week tijd alle 3 de onderdelen van 200 kilometer voltooid. Ook wel de elfstedentriatlon aangezien de route de elfsteden route in Friesland is. Maarten is op 18 juni begonnen aan deze tocht en nadert bijna ten einde.

Maarten van der Weijden is al bijna een week bezig met zijn elfstedentriatlon. Morgen komt daar een einde aan wanneer hij de finish in Maastricht bereikt.

Het is niet de eerste keer dat Maarten dit doet. In 2018 moest Van der Weijden vroegtijdig opgeven toen hij deelname aan een elfstedenzwemtocht. Maarten gaf niet op en in 2019 probeerde hij het nogmaals te zwemmen dit maal tot de finish in een tijdspanne van 75 uur. In 2021 bijvoorbeeld haalde Van der Weijden maar liefst 80.000 euro op met een vier dagen durende zwemtocht in een stromingszwembad. Op dit moment staat de teller op 1,8 miljoen euro. Het gedoneerde geld gaat naar kankeronderzoek. In totaal is er € 4.696.251,40 nodig. De hoofdsponsor van het evenement, Reggeborgh, verdubbelt alle donaties die door de deelnemers gedaan worden. Doneren kan via de website van mvdwfoundation (https://elfstedentriatlon.mvdwfoundation.nl) . Maarten zal morgen de finish in Maastricht bereiken. Alles is te volgen via een livestream op YouTube bij de NOS, waar ook de aankomst te zien zal zijn.
Net binnen