img
Lewis Hamilton baalt over contact met Red Bull: 'Ik kreeg net een bericht van ze, maar zag het pas een paar maanden later'

Er is weinig opwinding in de F1, althans op het circuit Dit vanwege de dominantie van Red Bull, waarbij Max Verstappen al voor het derde jaar op rij de wereldtitel wint.
Dat komt omdat de voorbereidingen voor de laatste Grand Prix van het seizoen van dit weekend in Abu Dhabi in volle gang zijn, dankzij een bom van Red Bull-teambaas Christian Horner woensdag.
In een gesprek met de Daily Mail beweerde hij dat iemand uit de omgeving van Hamilton talloze pogingen had ondernomen om contact op te nemen met Red Bull, en vermeldde dat hij naast zijn grote rivaal Max Verstappen zat, aldus de Britse krant.
Horner voegde eraan toe dat Hamilton ook bij Ferrari studeerde en in augustus na langdurige onderhandelingen zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengde.
Oude mobiele telefoon gevonden, Hamilton ontkent dit verhaal.
Volgens de zevenvoudig wereldkampioen was het Horner die contact met hem opnam en dat hij alleen geïnteresseerd was in het veroorzaken van controverse.
Al geeft Hamilton toe dat hij gefascineerd is door de topauto van Red Bull.
"We hebben contact opgenomen met iedereen om ons heen en niemand sprak met ons, maar zij probeerden contact met ons op te nemen", vertelde Hamilton aan de BBC.
“Op een gegeven moment vond ik in mijn huis een oude telefoon met een oud nummer, en toen ik hem aanzette, stonden er honderden berichten op.
Eén ervan was van Christian en zei: laten we aan het einde van het seizoen gaan zitten en praten.”
“Dat was een bericht van eerder in het jaar, maar ik merkte het pas maanden later en antwoordde met een nieuw nummer.
”Gefeliciteerd met een geweldig seizoen.
Ik hoop snel met jullie allemaal te kunnen concurreren." Hij antwoordde op dezelfde manier.
Op de vraag of hij het vreemd vond dat Horner de kwestie in de Daily Mail ter sprake had gebracht, antwoordde Hamilton: "Niet echt. Zoveel mensen noemen mijn naam in interviews." "Ik vind het leuk omdat ik weet dat het voor opschudding zorgt. Als het niet veel aandacht krijgt, kun je dit als volgt doen: verwijder alstublieft mijn naam."

Lewis Hamilton gooit bom dat hij Red Bull contacteerde terug: “Ik kreeg net een bericht van hen, maar zag het pas maanden later”

Gefascineerd door Red Bull zei Hamilton dat hij Mercedes-teambaas Toto Wolff kort na de publicatie van het artikel geruststelde.
Maar Hamilton begon te dagdromen toen hem werd gevraagd of hij in dezelfde auto tegen de dominante Max Verstappen wilde racen.
“Ik zou heel graag met Max in dezelfde auto willen racen. Dat zou geweldig zijn. Maar ik denk niet dat hij zou willen dat ik zijn teamgenoot wordt."
Toen Verstappen dezelfde vraag kreeg, antwoordde hij ontwijkend.
"Ik werd er op de persconferentie naar gevraagd, maar ik wist er toen nog niets van", zegt Verstappen tegen De Telegraaf.
"Het kan me ook niet schelen. Het gaat nooit gebeuren, dus je hoeft er niet over te praten.
Dit scenario bestaat gewoon niet."
Contractverlenging met Mercedes betekent dat Hamilton opnieuw een competitieve auto-uitdaging ontwikkelt en concurreert met rivalen.
"Toen ik naar dit team verhuisde, ging ik van een succesvoller team (McLaren, noot van de redactie) naar een minder succesvol team om samen te groeien. Het zou nog bevredigender zijn als we konden winnen”, aldus Hamilton.
"Elke F1-coureur zou graag een Red Bull-auto willen zien en ermee willen rijden.
Dat wil niet zeggen dat we niet met deze auto willen rijden en willen voelen hoe goed hij is, maar als we [Mercedes, noot van de redactie] winst kunnen behalen met deze auto na twee moeilijke auto's, we zullen ons beter voelen."
Net binnen