img
Evenepoel: Verbod op hoofdsok wielrennen lachwekkend

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft kritiek geuit op het verbod van de UCI op het dragen van een hoofdsok onder de tijdrithelm. Hij noemt het besluit lachwekkend en vindt dat de UCI de wielersport belachelijk maakt. Evenepoel, wereldkampioen tijdrijden, uitte zijn frustratie na de vierde etappe van Parijs-Nice. De UCI kondigde het verbod aan een dag na de tijdrit in de Tirreno-Adriatico, waarbij werd gesteld dat de bivakmuts die in speciale tijdrithelmen is ingenaaid niet bijdraagt aan de veiligheid van renners en daarom in strijd is met de regels.

Daarnaast heeft de UCI aangekondigd te zullen kijken naar futuristische tijdrithelmen, zoals die gedragen worden door renners van Visma - Lease a Bike. Hoewel deze helmen op dit moment niet in strijd zijn met bestaande regels, maakt de UCI zich zorgen over het feit dat het ontwerp meer gericht lijkt te zijn op prestatie dan op veiligheid bij een valpartij. Evenepoel is niet blij met deze ontwikkeling en vindt dat de UCI alle renners tegen zich in het harnas jaagt.

Evenepoel noemt het verbod op het dragen van een ‘hoofdsok’ onder de tijdrithelm door de UCI ‘lachwekkend’ en zorgt ervoor dat renners zich tegen de bond keren. De UCI verbiedt de bivakmuts in tijdrithelmen omdat deze niet bijdraagt aan de veiligheid van renners, en kondigt ook aan te kijken naar futuristische tijdrithelmen die meer focussen op prestatie dan veiligheid.
Net binnen
Volg ons
Advertentie