img
Biden steunt wet voor gedwongen verkoop TikTok

De president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft aangegeven dat hij bereid is om een wetsvoorstel te ondertekenen dat de gedwongen verkoop van de video-app TikTok door het Chinese bedrijf ByteDance mogelijk maakt. Hij gaf aan dat als het Huis van Afgevaardigden het wetsvoorstel aanneemt, hij het zal ondertekenen. De stemming over de wet zal volgende week plaatsvinden. Als de wet wordt aangenomen, krijgt ByteDance zes maanden de tijd om TikTok af te stoten. Indien het Chinese bedrijf hier niet toe overgaat, zal er een verbod op de app in de Verenigde Staten worden ingesteld.

De voormalige president en Republikeinse kandidaat Donald Trump heeft kritiek geuit op deze gang van zaken. Hij is van mening dat socialmediaplatform Facebook zou profiteren van een verbod op TikTok, iets wat hij niet wil zien gebeuren. Trump had eerder al problemen met Facebook-moederbedrijf Meta, nadat zijn toegang tot zijn accounts tijdelijk werd ontzegd.

In 2020 probeerde Trump zelf al om TikTok te verbieden, maar dit werd door de rechter geblokkeerd. De Verenigde Staten maken zich zorgen over mogelijke misbruik van de app door Chinese autoriteiten om data van gebruikers te verkrijgen. Dit heeft geleid tot bezorgdheid en actie in verschillende landen, waaronder de VS.

President Biden heeft aangegeven dat hij een wetsvoorstel zou ondertekenen dat de gedwongen verkoop van TikTok door het Chinese ByteDance mogelijk maakt, als het Huis van Afgevaardigden het voorstel aanneemt. Als de wet wordt aangenomen, krijgt ByteDance zes maanden de tijd om TikTok af te stoten, anders volgt er een verbod op de app in de Verenigde Staten. Voormalig president Trump is kritisch en vindt dat socialmediaplatform Facebook zou profiteren van een TikTok-verbod.
Net binnen
Volg ons
Advertentie