img
Apple stapt met iPhone 15 over op USB-C

Nu hebben alle Iphone-modellen nog een lightning-kabel waardoor je niet met een ander apparaat met de lightning-kabel kan opladen. Daar komt verandering in. De iPhone 15 is niet meer op te laden met de lightning-kabel, op de nieuwe telefoon gaat dat via USB-C. Door strengere Europese wetgeving moeten alle uitgevers van elektrische opladers een universele oplader hebben zodat je met één stekker alle apparaten kan opladen. Daarmee komt er een einde van 10 verschillende stekkers en lades vol opladers. Door de nieuwe Europese afspraken kan je straks met één stekker alles opladen. Bij Android veranderd er weinig aangezien zij al de USB-C gebruiken. USB-C is de universeel geaccepteerde manier om apparaten op te laden zei Apple bij de aankondiging.

De iPhone 15 komt met een nieuwe oplader waardoor je straks nog maar een stekker nodig hebt om alle apparaten op te laden.

Nieuwe toevoegingen bij de Iphone 15 Er komen vier nieuwe iPhones Van Lightning naar USB-C oplader Nieuwe Actieknop De Pro-modellen zijn gemaakt van sterker en lichter materiaal: Titanium. De nieuwe Pro-toestellen gemakkelijker zijn te repareren. De iPhone 15 Pro en Pro Max krijgen de nieuwste en snelste A17 Pro-chip. (dit zorgt voor de langste accuduur óóit voor een iPhone) De iPhone 15 en 15 Plus krijgen een A16 Bionic-chip. Significante camera-update voor iPhone 15 en 15 Plus: standaardlens van 12 naar 48 megapixel. De iPhone 15 Pro heeft een telelens met 3x zoom De Iphone 15 Pro Max heeft een lens met 5x zoom Voor de aanschaf van de Iphone 15 moet je wel even je portemonnee volledig open trekken, de verkoop start vanaf 969 euro. De verkoop datum zal vanaf 22 september zijn. Phone 15: 969 euro. iPhone 15 Plus: 1.119 euro. iPhone 15 Pro: 1.229 euro. iPhone 15 Pro Max: 1.479 euro.
Net binnen